Of oefentherapie Cesar wordt vergoed vanuit uw basisverzekering hangt af van uw leeftijd en uw klacht. Vergoeding uit uw aanvullend pakket is per verzekeraar verschillend. U kunt in uw polis terugvinden hoeveel behandelingen oefentherapie u vergoed kunt krijgen. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst.

Jonger dan 18 jaar? 

De eerste 9 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Mochten er daarna nog behandelingen nodig zijn, dan worden de volgende 9 behandelingen ook vergoed.
Eventuele verdere behandelingen komen voor uw eigen rekening of uit uw aanvullend pakket, mits u deze heeft afgesloten. Staat de aandoening op de lijst chronische aandoeningen, dan worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Het eigen risico is hierop niet van toepassing onder de 18 jaar.

18 jaar of ouder? 

Staat uw aandoening niet op de lijst chronische aandoening, dan worden de behandelingen uit uw eventueel aanvullend pakket vergoed. Kijk uw polis goed na om te weten hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.

Staat uw aandoening wel op de lijst chronische aandoeningen, dan worden behandelingen vergoed uit de basisverzekering. U dient dan wel de eerste 20 behandelingen zelf te betalen of deze worden vergoed uit uw aanvullend pakket (als u deze heeft). Vanaf de 21e behandeling zullen de behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Uw eigen risico is hierop van toepassing. Voor sommige chronische aandoeningen staat een maximum behandeltermijn, deze staat genoemd op de chronische lijst.

Vergoeding vanuit basisverzekering artrose heup/knie en COPD

Bij artrose aan de heup- en kniegewrichten kunt u 12 behandelingen oefentherapie vergoed krijgen.
Bij claudicatio intermittens (etalagebenen) kunt u 37 behandelingen oefentherapie vergoed krijgen.
Bij COPD kunt u tot 70 behandelingen vergoed krijgen, afhankelijk van de ernst van uw COPD.
Op deze behandelingen geldt het eigen risico.

Zonder verwijzing naar de oefentherapeut

U kunt zonder verwijzing bij de oefentherapeut Cesar terecht voor behandeling. U kunt rechtstreeks een afspraak maken.
Voor behandeling op school is wel een verwijzing noodzakelijk.
Als u een aandoening heeft van de lijst chronische aandoeningen, dan is een verwijzing van een arts wel noodzakelijk om de vergoeding te krijgen.

Tarieven

PrestatieTarief
Zitting oefentherapie€ 35,-
Zitting kinderoefentherapie€ 46,-
Toeslag behandeling ten huize van de patiënt€ 15,-
Screening€ 15,-
Intake en onderzoek na screening/na verwijzing€ 40,-
Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek€ 55,-
Kinderoefentherapeutisch rapport€ 50,-

Indien u niet verzekerd bent, dient u de nota direct te voldoen per PIN.

U dient uw afspraak minimaal 24 uur van te voren af te zeggen. U kunt te alle tijden het antwoordapparaat inspreken. Wanneer u uw afspraak te laat heeft afgezegd, ontvangt u een nota met 75% van het behandeltarief.