De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Een oefentherapeut Cesar/Mensendieck helpt jou met het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten. 

Klik hier voor veel voorkomende behandelindicaties

Iedereen heeft zijn eigen houding en manier van bewegen. Maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Zo kunnen klachten aan bijvoorbeeld, rug, nek en schouders ontstaan. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kun je ook problemen krijgen met je alledaagse beweging. Het aanpassen van die houding is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want je hoofd kan het wel anders willen doen, maar je valt snel weer terug in oude gewoontes.  

Onderzoek

De oefentherapeut kijkt samen met jou naar je leefstijl, je lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Door samen je alledaagse handelingen te bekijken en te analyseren, kunnen veel klachten worden herleid. Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar je hele lichaam. En zodra je weet waar de pijn vandaan komt en hoe je houding en manier van bewegen je klacht be├»nvloedt, kan je samen een oplossing bedenken. 

Behandeling

Het aanpassen van je houding en manier van bewegen is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar soms is dat wel nodig omdat je bijvoorbeeld last hebt van je nek, rug of schouders. Samen met de oefentherapeut kijk je hoe je dagelijkse activiteiten en leefstijl invloed hebben op je klachten. Je gaat aan de slag met oefeningen die jou helpen een juiste houding en manier van bewegen aan te leren. 

Door middel van oefentherapie kun je op vrij korte termijn pijnvrij zijn, maar dan is de behandeling nog niet klaar. Want het is ook belangrijk om pijnvrij te blijven op de lange termijn. Daar ga je samen met de oefentherapeut aan werken. 

Oefentherapie Cesar kan worden vergoed door de basisverzekering of uit uw aanvullend pakket. Dit is afhankelijk van uw leeftijd een aandoening. Voor informatie over de vergoedingen en tarieven, klik hier.